Digital signatur är samma sak som elektronisk signatur. Det handlar helt enkelt om att signera dokument utan att behöva skriva ut ett enda papper. Digitala signaturer som utfärdats i enlighet med Lagen om kvalificerade elektroniska signaturer är lika bindande som en vanlig underskrift. De digitala signaturerna är dessutom spårbara, du kan ta reda på när ett dokument har signerats och vem som har signerat det.

Säkra signaturer

CSign arbetar uteslutande med juridiskt säkra certifikatlösningar som e-legitimationer och e-tjänstelegitimationer. Vår tjänst kan även kontrollera att den som signerar har rätt att företräda organisationen, antingen genom firmateckningsrätt eller fullmaktskontroll.

Hur skrivs ett avtal på digitalt?

I CSigns tjänst för digitala signaturer kan finns två möjligheter till start på signeringsprocessen. Antingen initieras det av er som företag eller av kunden. Om ni som företag skickar en pdf till en kund kommer denna person att få ett mejl med information om att det finns ett dokument att skriva under. Personen gör det genom sin e-legitimation, i Sverige är den vanligaste varianten BankID.

Initieras processen av kunden kan det vara genom att personen fyller i ett formulär som genererar ett avtal att skriva under. Den digitala signeringen sker även i detta fall med e-legitimation.

Alla CSigns processer går att modifiera i CSign Processdesigner, vilket gör att ni alltid kan få precis det flödet som ni behöver för att kunna digitalisera och automatisera er avtalshantering.

Kontakta oss

Skicka oss ett meddelande så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search